• Activitat amb nens - Dibuixa'm - Guia Reus

En el projecte DIBUIXA’M REUS!  (2013-14) hi van participar quinze escoles de la ciutat de Reus, amb l’objectiu que els nens i nenes APREHENGUESSIN la ciutat, fent-la seva a través dels llapis i els colors! Un diàleg entre l’ART, LA PEDAGOGIA I EL PATRIMONI amb un resultat sorprenent: un llibre artístic “Reus de la mà dels infants” què és una guia amb plànol i adhesius del patrimoni de la ciutat, amb més de 200 il·lustracions. El pròleg és de l’enyorat Carles Capdevila. Un recurs didàctic per fer una bona descoberta de la ciutat amb família! (vols aconseguir-ne una? Consulta aquí).

En les sessions en què els infants dibuixaven el patrimoni hi van participar alumnes d’il·lustració de l’Escola  d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Artistes que en processos paral·lels també descobrien el patrimoni i el dibuixaven al costat dels infants. Una experiència enriquidora tant per a uns com per als altres.

Els infants van dibuixar 80 elements patrimonials. Amb la producció de 1400 dibuixos. La meitat dels quals van constar a l’exposició  “UN JOC DE MIRADES. ART, PEDAGOGIA I PATRIMONI” (vols portar l’exposició itinerant al vostre equipament? Contacta’ns!).

Aquest projecte va rebre el premi BALDIRI REIXAC 2016 de la Fundació Carulla en la categoria d’experiències pedagògiques.

Aquí trobaràs els àlbums digitals amb tots els dibuixos:

 
Escola Eduard Toda
Escola Isabel Besora
Escola Joan Rebull
Escola Joan Rebull
Col·legi Mare Molas
Escola Maria Cortina
Escola Maria Fortuny
Escola Misericordia
Escola Montsant
Escola Mowgli
Escola Mowgli
Col·legi Pare Manyanet
Col·legi Pare Manyanet
Institut Escola Pi del Burgar
Escola Prat de la Riba
Escola Rubio i Ors
col·legi Sant Josep
Col·legi Sant Pau

Vols regalar la GUIA REUS DE LA MÀ DELS INFANTS?