“Sense les arts, les ciències i la filosofia només hi cap la por i la desesperança que neixen de la incomprensió del que passa i d’allò que ens passa”. Eulàlia Bosch.

ÉS A L’AIRE, és un projecte educatiu de Còdol Educació a partir del documental “És a l’aire” produït per Un Capricho Producciones i Tv3 i dirigit per Christophe Sion i Santi Suàrez.

Un projecte per reflexionar plegats sobre com encarar un problema comú, en aquest cas, l’aire que respirem al Camp de Tarragona, i esdevenir ciutadans i ciutadanes responsables i persones empoderades.

Vols dur el  projecte ÉS A L’AIRE al teu centre educatiu?

UN PROJECTE PATROCINAT PER

Si vols és saber-ho tot sobre el projecte educatiu, pots navegar pel següent document interactiu:

Aquí podeu recuperar la presentació online que vam fer per a docents:

Com va ser el procés de treball amb l’alumnat durant el curs 20-21? Aquí en pots veure una mostra en imatges! I per estar al dia del projecte pots consultar l’instagram (@esalaire_projecteeducatiu).

L’EXPOSICIÓ

La inauguració de l’exposició fruit del projecte del curs 20-21 va ser el dissabte 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient, a la plaça Llibertat de Reus.

L’exposició es va poder veure a diversos punts del Camp de Tarragona. Podeu recuperar les obres exposades en aquest mapa interactiu que trobareu a continuació:

Aquests són els centres educatius que van participar en el projecte durant el curs 20/21:

Institut Baix Camp, Reus.

Col·legi Maria Rosa Molas, Reus.

Institut El Morell, El Morell.

Institut Fonts del Glorieta, Alcover.

Institut Cal·lípolis, Tarragona.

Institut Campclar, Tarragona.

Col·legi El Carme, Tarragona.

Institut Josep Tapiró, Reus.

Institut Els Pallaresos, Els Pallaresos.

PREMSA

A continuació trobareu un recull d’articles i reportatges dels mitjans que es van fer ressò d’aquest projecte educatiu:

Tv3, explica aquí el projecte educatiu, i al mateix enllaç podeu visionar el documental del qual la cadena n’és coproductora.

Canal Reus es va fer ressò del procés del projecte  (podeu consultar-ho aquí), així com també del resultat final el dia de la inauguració de l’exposició (podeu llegir l’article aquí) i veure’n el vídeoreportatge aquí:

La Guia de Reus i Tots21 expliquen l’interès que va generar el projecte per part dels docents.

El Diari de Tarragona recull l’acte del dia de la inauguració de l’exposició. I en aquest altre reportatge narra com el Col·legi el Carme va viure el projecte.

-El Diari Més va fer aquest reportatge sobre tot el projecte.