DIJOUS 4 CÒDOL EDUCACIÓ PRESENTA EL PROGRAMA EDUCATIU I CULTURAL “CELEBREM 600 ANYS!” I DONA EL TRET DE SORTIDA AMB LA CONFERÈNCIA: LA CAMPANA PETRA CLÀUDIA, LA VEU MÉS ANTIGA DE REUS

En col·laboració amb la Fundació Privada Reddis-Indústries Teixidó, al llarg d’aquest any es podrà desplegar una bateria d’activitats per a tota la ciutadania. Dijous 4 de maig, després d’una xerrada inaugural sobre la campana Petra Clàudia a càrrec de Jesús Martínez, Còdol Educació presentarà detalladament el programa d’activitats a la Fundació Privada Reddis.

Celebrant tres efemèrides de tall local i nacional com són el centenari de la mort de l’arquitecte Domènech i Montaner, els 50 anys del traspàs de Pau Casals i el 450è aniversari de la campana més antiga de Reus, la Petra Clàudia, Còdol Educació inicia un nou programa cultural i educatiu que ja comença a caminar: CELEBREM 600 ANYS!

Per tal de detallar la bateria d’activitats que es duran a terme no només amb escoles i de forma subvencionada, sinó també amb tota la ciutadania, aquest dijous 4 de maig a les 19 h a la Fundació Privada Reddis, Còdol Educació presentarà totes les propostes per aquest programa commemoratiu.

Prèviament, Jesús Martínez realitzarà la conferència “Petra Clàudia, la veu més antiga de Reus”. Martínez, campaner i autor juntament amb Còdol Educació del llibre “El món de les campanes a la demarcació de Tarragona” publicat per la Diputació de Tarragona, ens explicarà els detalls més interessants de la història d’aquesta campana, patrimoni de Reus. Graduat en Publicitat i Relacions Públiques i en Humanitats, Martínez, forma part del Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona des de l’any 1998. Com a membre de l’equip de Còdol Educació va treballar en el projecte de dinamització pedagògica del campanar i l’església Prioral de Sant Pere de Reus. També és el comissari de l’exposició monogràfica i itinerant: “Tocant el cel amb una corda, les campanes de la Conca de Barberà”. Actualment treballa amb l’arquebisbat i diverses institucions públiques per vetllar, dinamitzar i protegir el patrimoni campaner de la demarcació, ja sigui material o immaterial.

En aquest context, coneixerem els orígens de la Petra Clàudia, que va ser batejada fa 450 anys enmig d’una gran festa, passejada en un carro enramat pels carrers de Reus i acompanyada per una banda de música fins a la porta de la Prioral en ple extraordinari de l’Ajuntament per tal que constés en acta un esdeveniment tan important com aquest.

Una conferència divulgativa, plena de curiositats i secrets de la campana que cada hora senten tots els reusencs i reusenques. Oberta a tothom i sense inscripció prèvia. Us hi esperem!

A continuació podeu veure el reportatge d’aquest acte que va fer Canal Reus TV.