UN NOU CURS, UNA NOVA OPORTUNITAT PER POSAR LA VIDA AL CENTRE!

Amb l’entusiasme d’un nou curs, volem posar-nos al vostre servei per construir plegades una educació que posi la vida al centre! I és que des de Còdol Educació, estem convençudes que és des de la creativitat, l’educació i la cultura que hem de fer front als reptes majúsculs que tenim per endavant.
Us proposem un seguit d’experiències que posen la vida al centre i construeixen, amb cura, una nova relació amb el planeta, la comunitat i nosaltres mateixes. Relats per poder gaudir a l’aire lliure, tallers per endinsar-nos al món rural o marí, dinàmiques artístiques per conèixer-nos millor i descobrir l’art contemporani, minerals, modernisme, 3D i realitat augmentada, prehistòria… Som-hi?

Us presentem la primera cúpula immersiva de la sostenibilitat del país! Amb el PROJECTE OH us proposem experiències immersives, artístiques, culturals i educatives, per a tots els nivells educatius. Aquestes contribueixen, des de l’esperança activa, a una tasca d’eco-alfabetització imprescindible per a fer un canvi cultural que ens ajudi a superar els reptes als quals ens enfrontem com a humanitat!  +informació i reserves aquí.

Voleu viure-ho també com a equip docent? Tenim a la vostra disposició una original formació d’educació per a la sostenibilitat i teambuilding: FormaciOH! Si voleu saber més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Us proposem participar en una proposta apassionant: el projecte educatiu i cultural del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla a l’Espluga de Francolí. Un centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural. Visiteu la col·lecció o les exposicions temporals a partir de diferents propostes educatives. Per saber on anem, cal saber d’on venim+informació i reserves.

A Reus, no ens podem perdre el modernisme! Amb la ruta Reus modernisme i 1900 sentirem el batec de la que va ser la segona ciutat de Catalunya i amb la Visita teatralitzada a l’Institut Pere Mata viurem una immersió inoblidable a una de les joies del gran arquitecte Domènech i Montaner, del qual celebrarem el centenari aquest any 2023! + informació i reserves

A través d’una àmplia col·lecció de pintura, escultura, gravats i ceràmica de la Fundació Vila Casas, La poètica del gest ens endinsarà al món del sabadellenc Agustí Puig. Un artista versàtil, influenciat per l’avantguarda i l’art conceptual. Identitat, origen i destí es dilueixen en la seva obra, tan matèrica, simbòlica i atemporal. I a partir de novembre, compartirem una interessantíssima exposició de fotografia. Aviat us en donarem més detalls! + informació i reserves

Amb aquest programa educatiu trobareu un seguit de propostes gratuïtes pel primer trimestre (amb places limitades) per descobrir i gaudir d’aquest espai de la ciutat recentment reformat. Un paisatge viu de la ciutat que ens convida a re-naturalitzar-nos. Descobriu les activitats dinamitzades, vinculades a la història i els usos d’aquest espai, per fer-nos més CONSCIENTS amb una mirada cap al desenvolupament sostenible i els 17ODS. + informació i reserves.

A partir de la magnífica col·lecció de prehistòria del Dr Vilaseca al Museu de Reus descobrirem, amb petits i grans, els nostres orígens més remots. També us proposem el taller de minerals El Museu… quina mina! per despertar la mirada científica, o l’activitat Ara toca festa! per conèixer la Festa Major i celebrar la vida! + informació i reserves

A l’OBSERVATORI BLAU un espai educatiu sobre el món de la pesca, el port i la mar a la llotja del Port de Tarragona us proposem viure una experiència didàctica immersiva que no us deixarà indiferents! Ja podeu fer les vostres reserves al Museu del Port de Tarragona, recentment remodelat, per capbussar-vos en el fascinant món del port i la mar! + informació i reserves.

Us agradaria aprendre a crear els vostres propis models 3D? Amb la proposta “Desperta el patrimoni en 3D: Descobreix, digitalitza i difon” us expliquem tots els secrets de la fotogrametria, una tècnica a l’avast de tothom i amb moltes possibilitats de futur! Per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni -que enguany porten per lema “Patrimoni viu”- podreu gaudir d’aquesta activitat a les aules del Passeig de la Boca de la Mina de Reus del 9 al 15 d’octubre. També la podeu demanar per fer-la en altres dates i/o al vostre centre. + informació i reserves

Activitats per contribuir i sumar-nos a la celebració de tres efemèrides. El centenari de la mort de Domènech i Montaner i els 50 anys del traspàs de Pau Casals. I per altra banda, una celebració de caire local, el 450è aniversari de la veu més antiga de Reus: la de la Petra Clàudia, la campana de les hores, la més gran i emblemàtica del nostre campanar. Gràcies a la Fundació Privada Reddis i Indústries Teixidó, seran subvencionables per als centres de màxima complexitat i les escoles rurals (places limitades) + informació i reserves

Descobriu aquestes i altres propostes aquí. Activitats al territori o al vostre centre, per a petits o més grans… De molts temes diferents, però totes elles per ajudar-nos a reflexionar i transformar la realitat per a crear un futur millor!

Aprofitem per compartir-vos l’entrevista que la periodista Mar Domènech del Diari de l’Educació va fer a la Maria Adzerias, sobre la creativitat dels infants com a clau per abordar la sostenibilitat del futur. La podeu llegir aquí.