Aquest estiu us proposem 6 experiències culturals perquè redescobriu el territori des d’una nova mirada. Visites a espais patrimonials, activitats a la posta de sol en paisatges espectaculars o capbussades en exposicions artístiques… Us hi esperem!

siurana

PROPOSTA 1 | SIURANA, UN POBLE DE LLEGENDA

Gaudirem del singular poble de Siurana tot recorrent els seus carrerons, descobrint-ne les curiositats, història i llegendes! Coneixerem la vida del poble en l’època sarraïna, contemplarem l’obra dels artistes que es van inspirar amb el fascinant paisatge que l’envolta i el van pintar o escriure. Una visita dinamitzada per a tots els públics, amb magnífiques històries de la història en un paisatge excepcional en una de les llums més màgiques del dia: la posta de sol!

VISITA DINAMITZADA A SIURANA 🕖 Divendres a les 19h (a partir del 21/07 i fins el 9/09).

capçanes

PROPOSTA 2 | CAPÇANES -10.000

Viu els camins de l’art rupestre al Priorat! Una excursió per les valls de Capçanes, on en un radi de 2km hi trobem la major concentració de pintura prehistòrica del país. Descobrireu les mostres d’art prehistòric que s’amaguen entre balmes i camins. Un element patrimonial tant desconegut com fascinant del nostre Priorat.
Us hi esperem per descobrir i sorprendre’ns de tot allò que són capaces de comunicar-nos les veus més antigues del nostre passat!

CAPÇANES ART RUPESTRE 🕖 Primers dissabtes de mes i a l’agost tots els dissabtes a les 18h.

PROPOSTA 3 | INSTITUT PERE MATA

Gaudirem d’una de les joies del modernisme català: l’Institut Pere Mata de Reus. La primera obra a la ciutat del prestigiós arquitecte Domènech i Montaner -del qual en celebrem aquest any el seu centenari. Amb una captivadora visita teatralitzada, un emocionant concert de música d’època i un vermut de Reus, serem capaços d’imaginar-nos com era aquest espai emblemàtic per la seva arquitectura però també per la seva innovació en la cura dels malalts.

VISITA TEATRALITZADA A L’INSTITUT PERE MATA 🕖 Cada 3r dissabte de mes a les 12h.

PROPOSTA 4 | EXPOSICIÓ LA POÈTICA DEL GEST

El Castell de Vila-Seca acull gràcies a la Fundació Vila Casas l’exposició La poètica del gest d’Agustí Puig. Pintura, escultura, gravats i ceràmica, ens endinsaran al món d’aquest artista versàtil, influenciat per l’avantguarda i l’art conceptual. La recerca de la bellesa, la identitat, l’origen i el destí es dilueixen en la seva obra, tan matèrica, simbòlica i atemporal. Explorarem tècniques tan diverses com el frottage o el dripping i ens deixarem emportar per la intuïció, el ritme i l’instint, això és, el gest.

VISITA EXPOSICIÓ LA POÈTICA DEL GEST 🕖 Dimecres i dissabtes a les 19h i diumenges a les 11h.

PROPOSTA 5 | MUSEU DE LA VIDA RURAL

Des del Museu de la Vida Rural a l’Espluga de Francolí us proposem visitar en clau de sostenibilitat la col·lecció permanent. Per saber on anem, cal saber d’on venim!
Actualment també hi trobareu l’exposició temporal TROS DE DONA, que reivindica el paper de les dones al llarg de la història, posant en valor moltes de les tasques diàries i necessàries pel sosteniment de la vida; tasques sovint invisibles, però imprescindibles.

OBERTURA DEL MVR 🕖 De 10.30 a 18.30h de dimarts a dissabte i diumenges de 10.30-14h. Consulteu el calendari pels festius.

PROPOSTA 6 | MUSEU DEL PORT

Des del Museu del Port de Tarragona i amb la nova exposició temporal MESTRES D’AIXA DE BUTXACA us convidem a fer-hi una visita amb família.
Els més menuts descobriran la col·lecció del museu i l’exposició a través d’allò que més els fascina: els jocs i les joguines.
Acabarem fent els nostres vaixells i portant-los a navegar.

MUSEU DEL PORT DE TARRAGONA 🕖 Divendres de juliol a les 11h. Imprescindible reserva prèvia.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Consulteu al calendari les dates i hores de les propostes i reserveu online l’experiència que més us agradi. Si sou un grup i voleu concertar alguna altra activitat, contacteu-nos.