La primera cúpula immersiva dedicada a la sostenibilitat s’instal·la al Priorat

La instal·lació, que forma part del projecte OH! Obrador de Consciència Ecosocial, visitarà Ulldemolins i Falset durant els mesos de maig i juny.

La primera cúpula immersiva de la sostenibilitat del país ja és una realitat. La instal·lació arriba de la mà de l’entitat reusenca Còdol Educació en el marc del projecte OH! Obrador de Consciència Ecosocial, amb la voluntat que les persones que participin capgirin la seva relació amb el planeta, amb les altres persones i amb elles mateixes, des de l’art i la creativitat.

Per acomplir amb aquest objectiu, l’inèdit escenari acollirà dues experiències immersives i artístiques adaptades al públic escolar, familiar i general. L’activitat L’Art de la sOH!stenibilitat anima a repensar, en família, la nostra manera de viure. Mentre que  La vida en jOH!c , planteja quins són els principis que fan que la vida sigui sostenible i reflexiona sobre com els podem aplicar a les situacions quotidianes del nostre dia a dia per a crear, entre tots, una cultura regeneradora.

Per Maria Adzerias, codirectora de Còdol Educació i responsable del projecte:

“Es tracta d’experiències immersives, culturals, educatives i artístiques, que contribueixen a una tasca d’eco-alfabetització imprescindible per tal de proposar un canvi de model cultural, des de l’esperança activa i la visió transformadora de la realitat, que ens ajudi a superar els reptes als quals ens enfrontem com a humanitat”.

Segons Adzerias, aquesta és la primera activitat del projecte OH! que en un futur acollirà noves propostes vinculades a la transformació ecosocial des de la cultura i l’educació.

La itinerància de la primera cúpula immersiva de la sostenibilitat començarà a Ulldemolins, del 2 al 21 de maig i seguirà a Falset, del 27 de maig a l’11 de juny. Dos municipis del Priorat on precisament Còdol Educació hi manté estrets vincles i on hi porta a terme activitats culturals, com les visites a les pintures prehistòriques a Capaçanes o al poble de Siurana, en el marc del programa Territori Viu. A més, l’entitat ha estat reconeguda a la comarca amb l’acreditació Bons Coneixedors del Parc Natural de Montsant i promou la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament d’Ulldemolins i l’Ajuntament de Falset.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dates: del 6/05 al 21/05 a Ulldemolins (al Local Social), del 27/05 a l’11/06 a Falset (al Castell-Museu).

Activitats:

Reserves gratuïtes tant per a grups concertats, com per a públic escolar, general i familiar. Cal reserva prèvia. Places limitades. Les reserves es fan en línia a www.codoleducacio.com/oh/