Les nostres COSES DE REUS

Aquest mes de desembre hem iniciat les visites dinamitzades a l’exposició Coses de Reus. La podeu visitar al Museu de Reus fins a final de curs. Ha funcionat molt bé! A continuació us expliquem els detalls i l’enfoc del projecte educatiu “LES NOSTRES COSES” i us animem a participar-hi amb el vostre centre educatiu.

Els objectes són la memòria palpable del nostre passat. Ens expliquen històries, èpoques i societats que ens permeten saber d’on venim i cap on anem. És per això que cal prendre consciència de la importància de preservar i difondre aquest llegat. Endinsar-se en el coneixement del passat d’una comunitat a través dels seus objectes, també implica conèixer les seves activitats econòmiques i de lleure, la seva estructura social, les seves manifestacions festives o les activitats productives, entre d’altres.

L’activitat pretén mostrar els objectes com a testimonis de la memòria del passat a través de l’exposició Coses de Reus, una exposició dissenyada pels experts del Museu de la ciutat. La proposta vol donar veu i fer partícips d’aquesta exposició als nois i noies que la visitaran i la faran seva tot complementant-la i ampliant-la amb una exposició virtual. Així podrà ser consultada per la resta de participants o persones interessades. Els grups que vulguin fer un treball més exhaustiu poden també fer una exposició física al seu centre amb els objectes que hauran seleccionat.

         

Com a preparació de l’activitat, proposem als alumnes, que facin una cerca d’algun objecte que els evoqui records de la seva infantesa i els duguin al Museu. Començarem la visita fent una dinàmica molt participativa i emocionant.

En definitiva, un projecte que pot ser molt enriquidor facilitador d’un treball multidisciplinar i competencial en diferents àmbits (social, coneixement del medi, lingüístic, tecnològic, digital, visual…). És per això que pot esdevenir molt útil en un àmbit de treball per projectes, com a treball de recerca, crèdit de síntesi, etc.

Us animem a compartir aquest projecte amb nosaltres! Trobareu més detalls de la proposta aquí. I si voleu saber-ne més sobre l’exposició consulteu el web del Museu aquí.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.