Per Còdol aquesta edició dels Premis Baldiri Reixac és molt especial! La nostra directora s’hi estrena com a jurat!
Ens fa molta il·lusió contribuir a reconèixer aquells projectes escolars capaços de transformar l’educació des de les arts i la cultura.

Formeu part d’un centre educatiu que impulsa projectes innovadors vinculats a la sostenibilitat? La cultura i les arts són eines que identifiquen la vostra escola amb l’objectiu de canalitzar i treballar amb l’alumnat aquest tipus d’iniciatives? Si és així compliu els requisits per a participar en la 45ena edició dels premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla, uns guardons anuals que reconeixen aquells projectes que transformen l’educació mitjançant llenguatges culturals i/o artístics, i que volen donar resposta als reptes socials existents com l’emergència climàtica o el foment de la llengua catalana.

Els Baldiri 2022-2023 ens interpel.len especialment de prop perquè la codirectora de Còdol Educació, Maria Adzerias, formarà part del jurat dels premis, un repte que encaixa amb molta il.lusió i responsabilitat:

“Els Baldiri són una gran festa! La festa del reconeixement del talent, de la passió, el saber fer, les ganes de millorar la realitat de tants i tants docents del nostre país als quals no agrairem mai prou la seva tasca. Formar part del jurat dels Baldiri juntament amb unes companyes extraordinàries és un gran honor”.

Maria Adzerias, formarà part de l’equip del jurat dels Baldiri juntament amb l’exdirectora de l’escola Virolai de Barcelona, Coral Regí; el director de l’escola Octavio Paz de Barcelona, Xavier López; Maria Paczkowski, impulsora i divulgadora de processos d’innovació pedagògica mitjançant l’art; Glòria Fajula, docent a l’escola Pia Balmes de Barcelona; Laura López, poetessa i professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i Ariadna Miquel, gestora i productora cultural independent.

Segons Maria Adzerias, els premis Baldiri Reixac són una gran oportunitat per a

“defensar la necessitat urgent d’un treball per a la sostenibilitat que, ara mateix, significa el repte educatiu i cultural més essencial, pur i bell -per dir-ho amb les paraules d’Edgar Morin-”.

Es busquen escoles transformadores

Dotats amb 45.000 euros, els Baldiri 2022-2023 s’organitzen en tres categories diferents a les quals podeu aspirar, tal com detalla la Fundació Carulla al seu espai web:

Premi Baldiri a experiències innovadores: 20 premis per valor de 500 euros cadascun destinats a la compra de material escolar i llibres. En aquest cas es valoraran aquelles experiències col.lectives d’aprenentatge centrades en la inclusió, el foment de l’esperit crític i la gestió emocional, que es treballin des de la cultura i les arts.

Premi Baldiri a projectes artístics: 8 premis per valor de 4.000 euros cadascun que volen impulsar “nous projectes educatius” que facin front a reptes globals, com “l’emergència climàtica i/o el foment de la llengua catalana com a eina de cohesió social”, mitjançant els llenguatges artístics i culturals.

Premi Baldiri a l’escola transformadora: una novetat dels guardons d’aquest any. Es cerquen escoles que eduquin amb propostes “valentes i creatives” i que se serveixin de les arts, la cultura i la llengua catalana com a “motors de canvi”. En aquest cas es destinarà un únic premi dotat amb 3.000 euros.

Recordeu que, com especifiquen les bases dels Premis Baldiri, els centres educatius podeu: a) presentar diverses candidatures a una mateixa categoria; b) presentar-vos a una o més categories; c) ser premiats en només una categoria.

Teniu temps fins al 26 de gener de 2023 a les 23.59 hores. Us ho perdreu?