• semana_santa_cultural_visita

Arriba la Setmana Santa i des de Còdol Educació us proposem viure el territori des d’una nova mirada. L’emoció, la descoberta i la sorpresa seran els tres ingredients clau per les activitats culturals que us proposem a continuació!

CAPÇANES -10.000 VIU ELS CAMINS DE L’ART RUPESTRE AL PRIORAT

Viu els camins de l’art rupestre al Priorat! Un dels elements del patrimoni més desconegut però més fascinants del Priorat són les mostres d’art prehistòric que s’hi amaguen. En un radi de 2km hi ha la major concentració de pintura prehistòrica de tot el país. Us hi esperem per descobrir què ens comuniquen les veus més antigues del nostre passat en un un bell entorn i amb una sorpresa refrescant al final del viatge!

🕖 Cada primer dissabte de mes + 16/04 a les 10.30h | Reserves

VISITA DINAMITZADA AL LLEGENDARI POBLE DE  SIURANA

Descobreix com era la vida dels sarraïns a l’últim reducte d’al-ÀndalUs a Catalunya, comprèn com es van formar aquestes muntanyes espectaculars, coneix els missatges que impactaven als siuranencs de l’edat mitjana… i tot mentre la llum màgica de la posta de sol ens va submergint en una experiència única a mig camí del cel!

🕖 Tots els diumenges + 15/04, 16/04 i 17/04 a les 12h | Reserves

VISITA A L’EXPOSICIÓ JOSEP CLARÀ, UNIVERS MEDITERRANI AL CASTELL DE VILA-SECA

De la mà de la Fundació Vila Casas i fins al juny del 2022, el Castell de Vila-Seca acull una mostra centrada en la figura i l’obra d’un dels artistes catalans amb més projecció internacional del s. XX: l’escultor Josep Clarà.
Coneixerem el context històric i artístic de l’artista així com l’ofici de l’escultura, també  observarem el cos natural i l’ideal tot reflexionant al voltant de la identitat i l’emoció.

🕖 Dissabtes i diumenges a les 12h | Reserves

VISITA TEATRALITZADA A L’INSTITUT PERE MATA DE REUS

Descobrim l’Institut Pere Mata, una de les joies modernistes de la ciutat de Reus, obra de Domènech i Montaner, d’una forma captivadora i plena de sorpreses: una visita teatralitzada. Farem un viatge enrere en el temps i coneixerem l’arquitectura, la decoració i l’estil modernista que impregna aquest espai, que, alhora, va ser un model en la cura dels malalts mentals a principis del segle XX. L’experiència s’acaba amb un petit concert de música d’època i un vermut de Reus al jardí.

 🕖 Cada tercer dissabte de mes a les 12h | Reserves

RUTA REUS MODERNISME I 1900

Una descoberta de la ciutat de Reus innovadora, rigorosa i al mateix temps lúdica i engrescadora. Com era la ciutat al 1900? Com hi vivien els nostres avantpassats? Una ruta plena de sorpreses: sentireu el batec de la ciutat on va néixer Antoni Gaudí; descobrireu l’excel·lent patrimoni modernista de Domènech i Montaner i d’arquitectes que us sorprendran com en Pere Caselles.

🕖 Dissabtes a les 11.30h + 15/04 a les 11.30 (cast), 16/04 a les 11.30h (cat), 16/04 a les 17h (cast) i 17/04 a les 11.30h (cat) | Reserves

VISITA DINAMITZADA A L’EXPOSICIÓ GENERACIÓ [RE] AL MUSEU DE LA VIDA RURAL DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

On i com volem viure? La COVID-19 és una nova crisi o una nova oportunitat? L’exposició Generació[RE] Continuïtat o canvi? aborda els moments de crisi com a punts de partida en què la societat decideix què vol ser i el futur que tindrà. Fent un paral·lelisme amb la crisi de la fil·loxera, l’art contemporani, la cerca de dades i la promoció de projectes transformadors proposaran al públic un recorregut amb un eix central: la comunitat com a eina per mantenir l’equilibri.

🕖 Dissabtes a les 17h | Reserves

També us esperem a l’activitat familiar PATUFET ON ETS?

🕖 15/04/22 i 17/04/22 a les 11h | Reserves

I finalment, no us perdeu la proposta singular CULTURA ECOLÒGICA PER A FAMÍLIES, visitarem l’MVR i acabarem amb Drac Actiu descobrint el fascinant mon de les abelles.

🕖 16/04/22 a les 10.30h | Reserves