Us presentem el nou programa d’activitats educatives “LA BOCA DE LA MINA, UN PASSEIG VIU!”.
Un seguit de propostes gratuïtes adreçades a centres educatius, famílies i grups d’educació en el lleure, per descobrir i gaudir d’aquest espai de la ciutat recentment reformat.
Un paisatge viu de la ciutat que ens convida a re-naturalitzar-nos. Un camí cap a l’aigua, que és VIDA, que ens convida a descobrir els principis que la fan possible!
Descobriu les activitats dinamitzades, vinculades a la història i els usos d’aquest espai, per fer-nos més CONSCIENTS amb una mirada cap al desenvolupament sostenible i els 17ODS:

boca_historia_codol

Una aproximació al passeig que ens parla des de la perspectiva històrica del sosteniment de la ciutat centrat en els dos grans elements bàsics per la vida: l’aigua i la farina. Actualment, en ple segle XXI i davant els reptes majúsculs que afrontem tota la humanitat descobrirem els principis de la sostenibilitat i els 17 ODS, la sobirania alimentària i una nova relació amb el planeta i nosaltres mateixos.

▶️ Nivell: A partir de cicle mitjà d’Educació Primària / ESO  | Durada: 2 hores

La Boca de la Mina ha estat, també, un espai de lleure i gaudi per als reusencs. A partir de l’experimentació d’alguns dels jocs tradicionals més reeixits a les nostres comarques, descobrirem aquest passeig emblemàtic per a l’oci de la ciutat al segle passat. Caracteritzats com els nostres besavis ens mourem, riurem i ens emocionarem amb uns jocs validats per centenars d’anys d’història! Si tenim set, podrem tastar l’aigua amb anissos i aprendrem a beure amb el càntir.

▶️ Nivell: Educació Primària / ESO  | Durada: 1 h-1h30’

Envoltats de la magnífica vegetació del Parc Agrari i Jardí de les olors i amb la màgia d’un conte paradigmàtic del modernisme, descobrirem la passió dels modernistes per les formes naturals que van utilitzar en tots els seus edificis i obres artístiques. Una bona excusa per descobrir algunes de les espècies que ens envolten. Acabarem fent una obra artística inspirats en l’artista Karl Blosfeldt que ens parla de com els modernistes aplicaven aquestes formes naturals en les seves obres.

▶️ Nivell: Educació Primària | Durada: 1h 30’

BOCA_MINA_SALUT_CODOL
dr_frias_codol

En aquest espai salutogènic que és el passeig de la Boca de la Mina, i de la mà dels grans referents de la medecina de la ciutat, descobrirem Alexandre Frias: el metge dels infants. Ens emocionarem amb la història d’aquesta gran persona i la ingent tasca assistencial i pedagògica que va dur a terme amb esforç, compromís i dedicació. Un referent de la medecina per la reducció dràstica de la mortalitat infantil de Reus i el seu entorn que el van dur a aconseguir grans canvis en l’evolució de la sanitat pública local de principis del s. XX. A part de conèixer aquest fill il·lustre tan vinculat a Reus i també a la Boca de la Mina, reflexionarem sobre temes relacionats amb els hàbits saludables i els drets dels infants.

▶️ Nivell: Educació Primària | Durada: 1h 30’

Heu sentit com canten els ocells que viuen al passeig? Un entorn magnífic per descobrir els ocells que tenim a la vora de la nostra ciutat i fer-ho a través d’un personatge que els va estimar profundament: PAU CASALS. Amb ell, a través del relat, les cançons i la música i seguint el fil del que ens expliaran els ocells amics, coneixerem la tasca d’aquest gran músic a favor de la pau i la justícia mentre escoltem les notes del seu violoncel.

▶️ Nivell: Cicle inicial i cicle mitjà d’Educació Primària | Durada: 1h 30’

UN PASSEIG AMB ATENCIÓ PLENA. RESPIREM!

Seríem capaços de fer NOMÉS una sola cosa a la vegada? Seríem capaços de pensar només en la nostra respiració? Això ens proposa aquesta sessió de IOGA per a infants. A partir de la descoberta del moviment dels animals, prepararem el nostre cos per estar atents només al nostre interior… Segur que ens esperen grans descobertes!

▶️ Nivell: Educació Primària | Durada: 1h 30’