PLANS CULTURALS PEL MES DE MAIG!

Aquest maig ve carregat de propostes culturals per gaudir de l’entorn i fer juntes un #territoriviu!
Trobareu totes les experiències culturals de Còdol Educació de cap de setmana per a públic general i familiar, i a més, la programació especial per celebrar el Dia Internacional dels Museus, la Nit dels Museus i el festival Tarracoviva. Consulteu dates, remeneu entre les activitats i ens hi trobem!
Més informació i reserves aquí www.codoleducacio.com

PROPOSTA 1 | ART RUPESTRE A CAPÇANES

Viu els camins de l’art rupestre al Priorat! Una excursió per les valls de Capçanes, on en un radi de 2km hi trobem la major concentració de pintura prehistòrica del país. Descobrirem les mostres d’art prehistòric que s’amaguen entre balmes i camins. Un element patrimonial tant desconegut com fascinant del nostre Priorat. Us hi esperem per sorprendre’ns de tot allò que són capaces de comunicar-nos les veus més antigues del nostre passat!

RUTA CAPÇANES -10.000 🕖 Dissabte 4/05 a les 10.30h i cada primer dissabte de mes.

PROPOSTA 2 | LA CÚPULA DE LA SOSTENIBILITAT

El PROJECTE OH! amb la Cúpula de la SOStenibiltiat està fent la seva itinerància al Refugi 1 del Port de Tarragona. Des de l’art, el joc, les narracions… reflexionarem sobre la nostra relació amb el planeta, la comunitat, i amb nosaltres mateixes.Us proposem 3 experiències immersives aptes per a tots els públics:
16.30h L’art de la sOH!stenibilitat en família
18h Gràcies Mare Terra!

LA CÚPULA DE LA SOSTENIBILITAT 🕖 Dissabte 4/05 a les 16.30 i 18h. Consulteu programació.

PROPOSTA 3 | VISITA DINAMITZADA A SIURANA

El segon dissabte de cada mes, us esperem a les 12h al llegendari poble de Siurana. Recorrerem els seus carrers per descobrir les històries de la Història! Ens posarem a la pell dels habitants de l’últim reducte sarraí de Catalunya, sentirem el pes dels anys sobre les roques iens meravellarem amb obres d’artistes que van trobar la inspiració en aquest indret a mig camí del cel!

VISITA DINAMITZADA A SIURANA 🕖 11/05/24 a les 12h i cada segon dissabte de mes.

PROPOSTA 4 | TEATRALITZADA AL PERE MATA

Cada 3r dissabte de mes us proposem la visita teatralitzada “DESCOBRIM EL MODERNISME A L’INSTITUT PERE MATA”. Una experiència que ens porta a fer un viatge enrere en el temps per descobrir l’època i l’arquitectura d’aquest edifici modernista de Domènech i Montaner, que va ser un model en la cura de la malaltia mental de principis de s.XX. Acabarem amb un petit concert de música d’època i amb un vermut de Reus!

VISITA TEATRALITZADA A L’INSTITUT PERE MATA 🕖 18/05 a les 12h i cada tercer dissabte de mes.

PROPOSTA 5 | DIM AL MUSEU TERRA

Des del Museu Terra de la Fundació Carulla, abans Museu de la Vida Rural, us proposem dues experiències per celebrar el Dia Internacional dels Museus. A les 11h farem la visita familiar PATUFET, ON ETS? i a les 17.30h i 19h us convidem a conèixer la visita dinamitzada a l’exposició TROS DE DONA. Amb aquestes propostes reflexionarem sobre dos temes de radical actualitat.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS AL MUSEU TERRA🕖 18/05 a les 11h, 17.30 i 19h.

PROPOSTA 6 | MUSEU DEL PORT I TARRACOVIVA

El 18/05 celebrem la Nit dels Museus al Museu del Port de Tarragona amb una activitat pels infants, des de les 18.30 a les 21.30h.
I els dies 25 i 26 de maig, ens sumem a la celebració del festival TARRACO VIVA, aquest any dedicat al Mediterrani a l’antinguitat, un mar de cultures, trobades i conflictes.
Consulteu les activitats i tota la programació.

🕖 18/05 de 18.30-21.30h, 25/05 d’11.30-13.30h i de 17.30-19.30h i 26/05 d’11.30-13.30h.

PROPOSTA 7 | RUTA PICTORICOLITERÀRIA

El 19/05 a les 10h us esperem a l’Aleixar i Maspujols. Aquests paisatges són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988).
Tot passejant, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir, i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT🕖 19/05 a les 10h. Consulteu programació.

PROPOSTA 8 | PEDRA SECA AL PALAU ROBERT

Al Palau Robert de Barcelona, gràcies al Museu Terra de la Fundació Carulla (abans Museu de la Vida Rural), us proposem descobrir l’exposició DUES PEDRES sobre el fascinant mon de la pedra seca. Una activitat familiar que inclou la visita a l’exposició per descobrir tots els secrets del passat i present d’aquesta tècnica patrimoni de la humanitat, i que acaba amb una part pràctica! Aconseguirem fer una construcció de pedra seca?

PALAU ROBERT, DUES PEDRES 🕖 25/05 a les 11h.

PROPOSTA 9 | RUTA DEL VERMUT A REUS

El 25 de maig, com cada últim dissabte de mes, a les 11:30h, ens deleitarem amb la RUTA REUS BRESSOL DEL VERMUT.
Descobrirem d’on ve la dita “Reus, París i Londres…” i tastarem el gust inconfusible del beuratge més preuat de la nostra ciutat!
Tot passejant, coneixerem la història d’aquesta beguda i la seva relació amb la ciutat.

RUTA REUS BRESSOL DEL VERMUT 🕖 25/05 a les 11.30h i últim dissabte de cada mes.

PROPOSTA 10 | VISITA AL CASTELL DE VILA-SECA

Tots els dissabtes i diumenges a les 12h us oferim una visita guiada a l’exposició d’art contemporani del Castell de Vila-seca amb la col·lecció de la Fundació Vila Casas.
Actualment podeu gaudir d’una exposició de les fotografies de moda de Frank Horvat: Please don’t smile! Un creador polièdric, de mirada culta, que va trencar amb les barreres dels gèneres fotogràfics, passant del fotoperiodisme al mon de la moda d’una forma original i personal.

VISITA A L’EXPOSICIÓ FRANK HORVAT PLEASE DON’T SMILE 🕖 Dissabtes i diumenges a les 12h.