• ESTIU_MAYTE_VIETA_visita

Si encara no hi heu anat, aquest estiu és el moment ideal per conèixer el Castell de Vila-Seca. Un espai proper en un entorn privilegiat, un jardí fet per passejar-hi, observar i reposar. A més, i des del 2020 aquest edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional alberga exposicions d’art modern i contemporani gràcies al conveni de col·laboració amb la Fundació Vila-Casas.

Concretament, des d’aquest estiu i fins al novembre podem visitar l’exposició Cosmos. Mirar la foscor entre les estrelles de l’artista de Blanes Mayte Vieta. Una mostra comissariada per Natàlia Chocarro feta ad hoc pel Castell i que ens vol submergir en els universos més propers i alhora més llunyans que podem imaginar. L’artista, a través de les seves instal·lacions fotogràfiques ens recorda allò que la humanitat ha fet des de temps immemorials: contemplar el cel. Davant el dubte, la pèrdua o la infinitud, cerquem el firmament, l’entorn i la naturalesa tot trenant preguntes, a vegades amb resposta i d’altres, sense. Pensem però que des de l’antiga Grècia l’observació és una font de coneixement imparable, una manera d’educar: l’esguard i el pensament es fusionen per ajudar-nos a conèixer el món que ens envolta.

Mayte Vieta ens presenta un Castell sota una mirada intimista, personal i a la vegada universal en què el temps cronològic es detura per entrar en una atmosfera onírica. Miralls, fotografies, escultures, paraules i estrelles conformen un cosmos en el qual ens hi veurem reflectits.

Us convidem doncs a visitar l’exposició de la mà d’una de les nostres educadores per tal de conèixer l’obra de Vieta, contemplar les estrelles dins del Castell i emmirallar les nostres llums i foscors en l’art.

Ja hem començat les visites per a públic general i familiar. Aquest estiu les podeu fer els dimecres i dissabtes a les 19h i els diumenges a les 11h. La visita dura una hora aproximadament i és gratuïta amb reserva prèvia aquí.

També podeu reservar per a grups concertats i pel primer trimestre del curs 22-23 aquí.