UN PONT DE CULTURA

Aquests dies de festa us oferim cinc propostes per gaudir del nostre TERRITORI VIU compartint experiències que us ompliran de vida. Visites i rutes dinamitzades per aprendre, conèixer i estimar el nostre territori. Per fer vibrar l’ànima i la ment, per commoure’ns i per teixir converses amb familiars i amics! Us hi esperem!

siurana

PROPOSTA 1 | SIURANA, UN POBLE DE LLEGENDA

Gaudirem del meravellós poble de Siurana tot recorrent els seus carrerons, descobrint-ne les curiositats, història i llegendes! Coneixerem la vida del poble en l’època sarraïna, coneixerem l’obra dels artistes que es van inspirar amb aquest meravellós paisatge i el van pintar o escriure. Una visita dinamitzada per a tots els públics, amb magnífiques històries de la història en un paisatge excepcional!

VISITA DINAMITZADA A SIURANA 🕖 6, 8 i 11 de desembre a les 12h.

capçanes

PROPOSTA 2 | CAPÇANES -10.000

Viu els camins de l’art rupestre al Priorat! Una petita ruta per les valls de Capçanes, on en un radi de 2km hi trobem la major concentració de pintura prehistòrica del país. Descobrireu les mostres d’art prehistòric que s’hi amaguen. Un element patrimonial tant desconegut com fascinant del nostre Priorat.
Us hi esperem per descobrir i sorprendre’ns de tot allò que són capaces de comunicar-nos les veus més antigues del nostre passat!

CAPÇANES ART RUPESTRE 🕖 3 de desembre a les 10.30h (i tots els primers dissabtes de mes).

pont_festiu_vilaseca_exposicio_castell_codol

PROPOSTA 3 | EXPOSICIÓ EL RESSÒ DEL SILENCI

La propera exposició al Castell de Vila-seca és especial, ja que per primera vegada s’hi exposarà l’obra d’un artista vila-secà. Jordi Forniés és químic, compositor i artista visual, i ha guanyat nombrosos reconeixements i premis en diversos països. A la visita dinamitzada a l’exposició, explorarem la bellesa plàstica, el so i la natura de la mà de l’artista. I mentre gaudim de l’exposició d’art contemporani, ens deixarem fascinar per l’arquitectura del castell que l’acull.

VISITA EXPOSICIÓ EL RESSÒ DEL SILENCI 🕖 Dissabtes i diumenges a les 12h.

PROPOSTA 4 | MUSEU DE LA VIDA RURAL

Des del Museu de la Vida Rural a l’Espluga de Francolí us proposem visitar en clau de sostenibilitat la col·lecció permanent i també la magnífica exposició temporal GENERACIÓ RE. Per saber on anem, cal saber d’on venim!
Us recomanem preparar la visita escoltant el recent estrenat podcast de l’MVR.

OBERTURA DEL MVR 🕖 De 10.30 a 18.30h de dimarts a dissabte i diumenges de 10.30-14h. Consulteu el calendari pels festius.

PROPOSTA 5 | REUS MODERNISME I 1900

Us proposem gaudir del patrimoni més emblemàtic de Reus d’una forma amena i rigorosa. Tot passejant per la ciutat, descobriu l’excel·lent patrimoni modernista de Domènech i Montaner i de Pere Caselles, la seva ma dreta a Reus. Aixecar la vista cap al cel i descobrir els detalls arquitectònics de les façanes ens permetrà conèixer la història, la vida i l’esclat de l’arquitectura en aquell Reus que va ser la segona ciutat e Catalunya. Us sorprendrà!

RUTA REUS MODERNISME I 1900 🕖 6, 8 i 10 de desembre a les 11.30h (+ dissabtes a les 11.30h).

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Consulteu al calendari les dates i hores de les propostes i reserveu online l’experiència que més us agradi. Si sou un grup i voleu concertar alguna altra activitat, contacteu-nos.