TIVISSA, UNA TERRA QUE ÉS UN TRESOR!

Aquesta setmana comencem amb els nous horaris d’estiu a l’Espai Ilercavònia… i estrenem noves experiències a Tivissa! No us ho perdeu!

> Dimecres ILERCAVÒNIA EN JOC!

18-20h obertura Espai Ilercavònia.

19h-20h 👉ILERCAVÒNIA EN JOC (a l’Espai Ilercavònia).

VISITA EN FAMILIA TIVISSA - IBERSComençarem fent una visita dinamitzada a l’Espai Ilercavònia tot descobrint els tresors de Tivissa, per fer un primer contacte amb el passat ibèric. Després farem un joc de simulació: l’aventura de poder viure en primera persona a la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles. Amb estratègia i l’ajuda de l’atzar ens posarem a la pell dels nostres avantpassats. Serem capaços de sobreviure? Quines feines haurem de realitzar? Desenvoluparem les habilitats imprescindibles per sobreviure? Ens convertirem en protagonistes de la nostra història posant-nos a la pell d’aquells ibers que van viure a la ciutat d’Ilercavònia!

> Divendres VISITA TEATRALITZADA AL CASTELLET DE BANYOLES!

17.30-19h obertura Espai Ilercavònia.

19.30h-20.30h 👉VISITA TEATRALITZADA AL JACIMENT CASTELLET DE BANYOLES (punt trobada al jaciment).

A Ilercavònia, l’antiga ciutat ibèrica, s’hi va trobar el famós tresor de Tivissa. La visita teatralizada que proposem permet passejar per aquest indret intentant captar la veu d’aquella gent i el batec de la seva vida quotidiana. Com diu l’Eulàlia Bosch “una aventura cognitiva que té a veure sobretot amb la singularirat de poder recórrer camins, establerts pels nostres avantpassats, que continuen tenint alguns dels mateixos referents que van tenir per a ells: la terra sota els peus, l’orientació de les estrelles, la proximitat del riu, l’escalfor del sol, els camps de conreu de l’entorn, la seguretat de les muralles,…”. Acabarem amb una degustació de cervesa, contemplant les magnífiques visites de l’Ebre a la posta de sol.

> Dissabtes VISITA AL NUCLI ANTIC DE TIVISSA!

10.30-13.30h i 16.30-19h obertura Espai Ilercavònia.

19h-20h 👉 VISITA DINAMITZADA AL NUCLI ANTIC DE TIVISSA (punt trobada Espai Ilercavònia).

A Tivissa fem història! Tot passejant pels carrers del nucli antic, descobrim una població rica en patrimoni. Trobem la petjada dels nostres avantpassats més antics amb les rupestres de les coves de Vilella fins a la Ciutat Ibera del Castellet de Banyoles, així com també dels romans amb les sèquies i manufactures d’àmfores. En aquest cas, però, farem la descoberta de la història i evolució del poble, des dels seus orígens, fins al seu entramat urbà àrab medieval i fins les remodelacions més modernes amb la famosa Baranova, deixant-nos captivar per l’esplendor del Renaixement de l’Escola del Camp, fets bèl·lics i epidèmies, el seu patrimoni festiu i cultura popular, així com també el misteri d’una església dins una altra.

> Diumenges ESPAI ILERCAVÒNIA!

10.30-13.30h obertura Espai Ilercavònia.

El centre d’interpretació Espai Ilercavònia està creat i pensat per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural iber de Tivissa. La Ciutat Ibèrica del Castellet de Banyoles és una de les més importats de Catalunya i la més gran del món Ilercavó. Al jaciment va ser trobat l’anomenat Tresor de Tivissa, aquest conjunt representa un autèntic tresor de la cultura ibèrica. Datat en els segles IV-III aC, està format per 17 peces de plata i de plata daurada. La majoria són elements de vaixella de luxe destinada a celebracions rituals que s’acompanyen de dues joies: un collaret i un espectacular braçalet amb forma d’espiral que presenta dos extrems acabats en cap de serp.