PASSI-HO BÉ I MOLTES GRÀCIES, PASSI-HO BÉ I FINS L’ANY QUE VE!

Avui s’ha acabat el 6è Casalet TASTALAFESTA, de la Festa Major de Reus. Durant aquests dies hem gaudit de valent amb els més menuts i menudes, descobrint els elements del seguici, les tradicions i la cultura popular de la nostra ciutat!

El 2019 ha estat una edició moooolt especial que va començar, com toca, amb el pregó! Va tenir aquest honor, amb la recreació al mateix saló de plens, l’Ignacio, el participant més veterà del Casalet. Després d’escoltar els savis consells del Pregoner oficial de l’any passat, el bon amic Xavier Grasset, el nostre petit pregoner va fer un pregó magnífic!!

Per altra banda, al final de l’acte, vam entregar el Tronet de Festa, un símil en xocolata fet pel nostre dolcíssim col·laborador Ramon de la Fuente, de cal Huguet. Tal sorpresa va recaure en Xavier Pàmies en representació de la família de Cal Sistaré. Un reconeixement per part dels nens i nenes als nostres amics més aPAssionats, que no ha tingut mai un no per les iniciatives que els hem proposat!
A l’acabar, com és habitual després del pregó, vam encendre la “tronada” a la plaça Mercadal! No va petar tan fort com és habitual, però ens ho vam passar molt bé!
La recerca de les tres claus que el mateix Sant Pere ens va convidar a cercar, ens ha portat a fer coca amb cireres a l’obrador de Cal Sistaré -delicioses!-, a convertir-nos en diables de la mà del Ball de Diables de Reus i a ballar i saltar amb el Ball de Cercolets!
I ja quan plegàvem, ens hem trobat amb els Nanos de Reus, que ens han regalat un ball per nosaltres, tota una sorpresa que ens ha fet molta il·lusió!
Un casalet inoblidable que deixa el llistó molt amunt! Moltes gràcies a tots i totes els que d’alguna manera heu col·laborat en la descoberta de la Festa per part dels nostres nens i nenes!

VISCA SANT PERE I VISCA REUS!!

GRÀCIES! Ignacio, Xavier Pàmies, Xavier Graset, Ramon de la Fuente, Ajuntament de Reus, Carles Pellicer, Carme Cano, Helena Martí Piquer, Museus de Reus, Ball de Diables, Ball de Cercolets, Nanos de Reus.