Ja ha arribat la nova exposició del Museu de la Vida Rural Generació [Re]. Continuïtat o canvi? En aquesta ocasió, la mostra ens convida a plantejar-nos les nostres maneres de fer i viure a través de l’art, les dades i els projectes transformadors. Parlarem de crisis, concretament de la fil·loxera i de la covid-19, i a través d’elles també de despoblament i repoblament, d’hiperconnectivitat i aïllament, així com de localitat i globalitat.

L’exposició ens vol fer pensar i sentir, per això hi trobarem vídeos, fotografies, instal·lacions escultòriques, la reconstrucció d’un pis i fins i tot un taulell d’anuncis de més de 15 metres de llarg! En aquest recorregut ens preguntarem de quina manera la humanitat ha viscut els moments de canvi, de trencament i de por i proposarem les crisis com a oportunitats per aturar-nos i agafar consciència d’on som i on volem anar. Obres de Perejaume, de Modest Cuixart, de Joana Moll, de la col·lecció del museu així com una instal·lació feta per totes les persones que visitin l’exposició formarà part d’aquesta proposta que podreu visitar fins al gener del 2023.

La cooperació, la resiliència, la comunitat i els projectes transformadors seran el rerefons de la nostra visita dinamitzada en la qual jugarem, equilibrarem unes balances plenes d’idees i finalment, cercarem i plasmarem les claus del futur. I és que tenim la certesa que a través de la cultura, l’educació i la creativitat podem REconnectar amb nosaltres mateixes i imaginar futurs més REspectuosos amb la vida. Nosaltres ja formem part de la Generació [Re], la generació que vol REpensar el seu paper, REdescobrir la senzillesa i REprendre el rumb d’aquest viatge.

Ja hem començat les visites per a centres educatius, així com també les familiars i de públic general els dissabtes a les 17 h. T’ho perdràs? Consulta el calendari i tota la informació a www.museuvidarural.cat