KAMISHIBAI EN FAMÍLIA

Avui tanquem el projecte Kamishibai en Família que hem compartit durant tres mesos intensos amb les famílies d’educació infantil de l’escola Prat de la Riba de Reus.  

Una proposta original i preciosa de part d’una escola amb qui hem pogut treballar colze a colze i afegir el nostre granet de sorra a la seva immensa tasca d’educar, més enllà dels horaris, les parets i les edats dels nens i nenes. 

Vam proposar l’activitat, Kamishibai en família per tal de contribuir a donar resposta a l’immens repte emocional i educatiu d’aquests temps que ens toca viure. Les històries captiven petits i grans i nodreixen -potser inconscientment- el nostre imaginari col·lectiu. A Còdol, tenim el convenciment que ens cal un canvi de relats que contribueixi a forjar un imaginari més propici per a un planeta més habitable i sostenible. 

 

Kamishibai, literalment significa “art dramàtic en paper” i és una de les formes més antigues d’explicar històries que ha perdurat en el temps, d’ençà que es va iniciar en els monestirs budistes del Japó el s XII. Nosaltres l’hem redefinit com un acte revolucionari. Una alenada d’aire fresc i alliberador, una experiència social que obre les finestres de  la imaginació. 

Hi havia una vegada…, doncs, la voluntat de contribuir a generar una visió del món que posi en valor el principi ètic de la responsabilitat cap els altres humans i tots els éssers vius, els progressos comunitaris, l’agraïment, la resiliència, el bé comú, les dependències i les vulnerabilitats i tants d’altres valors que ens eduquin posant la vida al centre 

Hem pogut compartir -i ha estat un immens plaer- amb infants, pares i mares  històries d’erugues i papallones, llops, dracs, nimfes, metges, músics, arbres, gotes d’aigua,… 

Aquest projecte, junt amb el preciós projecte LLIGAMS, ens porta a celebrar el molt que hem après de tota la comunitat eductiva de l’Escola Prat de la Riba i valorar els lligams que ens han fet, segur, persones més creatives i més sàvies. 

Un veritable plaer formar part d’aquest ecosistema!! 

Agraïm una vegada més la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, sense els quals tantes iniciatives culturals i educatives a la ciutat no serien possibles, a la Regidoria de Cultura per la cessió de l’espai del Museu de Reus a l’escola Prat de la Riba, i finalment a l’amic Xavier Pàmies del Forn Sistaré per deixar-nos volar amb el seu mític tricicle.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.