Visita guiada modernisme reus

Ahir vam ser a la Casa Rull

Aquest diumenge, dia 27 de febrer, vam anar a felicitar el nostre bon amic sr Pere Rull en el dia del seu aniversari.

Ens han convidat a prendre cafè a la seva preciosíssima casa del carrer de Sant Joan, obra del bon amic comú i grandíssim arquitecte Lluís Domènech Montaner.

Hem aprofitat per veure’ns un ratet, també amb la seva esposa, la senyora MariaMagriña, encantadora i tan delicada de salut, pobreta!

El sr Pere, notari, és de Falset, va ser gràcies a ell i la bona amistat que ens uneix que el nostre Tonet va entrar a treballar com a comptable del meu marit, majordom i administrador de la institució, com saben… El sr Pere és un bon exemple d’aquesta nostra burgesia moderna i avançada que no ha escatimat esforços i recursos per fer de la nostra, una ciutat a l’avantguarda del progrés i la cultura i així millorar la vida dels seus conciutadans!

turisme_reus

Mentre assaboríem la deliciosa xocolata amb pastes de la Confiteria Padreny,

el meu marit no se n’estava de fer esment de la seva gran vàlua. El sr Pere, amb la seva bonhomia habitual, semblava no donar-li cap importància: membre accionista de lInstitut Pere Mata des del primer dia. Soci fundador de l’Associació Catalanista de Reus. D’aquí la gran amistat amb el meu marit i també amb Domènech i Montaner… no per casualitat la 2a Assemblea catalanista (tant coneguda i transcendent per les Bases de Manresa) tingué lloc a la nostra ciutat! És també directiu de la Cambra Agrícola i vocal a Gas Reusense, tot un referent al país!


Quina conversa més agradable! Després, encara ens ha ensenyat, amb gran satisfacció, els daguerrotips de la seva magnífica casa que li van fer arribar els participants al concurs de Fotografia del Centre de Lectura ara fa deu anys, per la qual el sr Pere va oferir al guanyador, ni més ni menys que una unça d’or, Verge Santa!!! Dignes de veure: quina preciositat!!!
Una tarda ben bonica! Tan de bo la sra Maria es recuperi aviat i aquest estiu puguem fer una bona passejada per la Boca de la Mina, com solíem fer quan el seu marit venia a les reunions l’InstitutPereMata!


Finalment, en sortir, ens hem trobat al sr Ezequiel Gort i la sra Núria Olesti, que acompanyats de la sra Julia Lopez de Sepúlveda Rull anaven cap al Teatre Circ. Un bon moment per agrair-los la informació i les imatges d’aquest modest relat! Moltes gràcies! 

 

modernisme_reus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.