Vivim temps complexos, a Còdol Educació tenim el convenciment que no estem en una època de canvis, sinó en un canvi d’època.
Per això volem contribuir amb experiències que posin la vida al centre i construeixin, amb cura, una nova relació amb el planeta, la comunitat i nosaltres mateixes.
Son les propostes educatives i culturals que hem dissenyat per a vosaltres en aquest curs 21/22, acabades de sortir del forn d’aquest Obrador de Consciència Ecosocial que és Còdol Educació. Som-hi?

L’ART DE LA SOSTENIBILITAT. ERA: Emoció, Reflexió i Acció

Un projecte per a l’INSTITUT MUNICIPAL D’EDUCACIÓ DE TARRAGONA, L’ERA: Emoció, reflexió i acció. Al voltant d’una gran cúpula geodèsica i a través de l’art, el moviment, el joc, l’experiència i el coneixement descobrirem la importància de la sostenibilitat i la necessitat de sumar-nos als ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Una proposta gratuïta per als centres educatius de Tarragona i amb tres activitats segons nivell educatiu.

kamishibai_families_contes_codol

Una proposta sobre rodes! Kamishibai, significa “teatret de paper” i és una ancestral manera d’explicar històries provinent del Japó. L’hem redefinit com un acte revolucionari: una experiència social per contribuir a generar una visió del món que posi en valor el principi ètic de la responsabilitat cap els altres humans i tots els éssers vius, els progressos comunitaris, i tants d’altres valors que ens eduquin posant la vida al centre. Relats conscients per a nous temps!
Hem adaptat diverses activitats i relats, per a que pugueu escollir el tema que més us agradi.
Més informació aquí.

ACTIVITATS_ESCOLA_SOSTENIBILITAT_CODOL

Us proposem participar en una proposta apassionant: el projecte educatiu i cultural del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla a l’Espluga de Francolí. Un centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural. 
Visiteu la col·lecció o les exposicions temporals a partir de diferents propostes educatives. Per saber on anem, cal saber d’on venim!
Més informació aquí.

Us presentem el projecte educatiu a l’entorn del documental ÉS A L’AIRE de Cristhophe Sion i Santi Suàrez coproduït per “Un Capricho Producciones” i TV3. Una proposta singular per educar en el plantejament d’un problema comú. En aquest cas, l’aire que respirem al Camp de Tarragona. Un projecte interdisciplinari des de la filosofia, la ciència i l’art amb una exposició conjunta final d’artivisme cocreada entre tots els alumnes participants. Adreçat a ESO subvencionat, amb places limitades. Més informació aquí.

ACTIVITAT_EXPOSICIO_JOSEP_CLARA_CODOL

Descobrim l’exposició Josep Clarà, Evocació mediterrània.  
L’obra escultòrica de Josep Clarà serà la protagonista d’aquesta nova exposició de la Fundació Vila Casas al Castell de Vila-seca.
El cos, el gest, el volum, la identitat mediterrània, la representació… Aquests i altres temes els tractarem amb aquesta exposició amb activitats adaptades per a petits i grans! Gratuït, places limitades. Més informació aquí.

Descobriu aquestes i altres propostes aquí. Activitats al territori o al vostre centre, per a petits o més grans… De molts temes diferents, però totes elles per ajudar-nos a reflexionar i transformar la realitat per a crear un futur millor!

  • ACTIVITATS_ESCOLES_21/22_CODOL

Còdol Educació
O
brador de Consciència Ecosocial!