• propostes estiu cultural

Arriba l’estiu i des de Còdol Educació us proposem viure el territori des d’una nova mirada. L’emoció, la descoberta i la sorpresa seran els tres ingredients clau per les 5 activitats culturals que us proposem a continuació!

PROPOSTES_ESTIU_CULTURA_CAPÇANES_CODOL

CAPÇANES -10.000 VIU ELS CAMINS DE L’ART RUPESTRE AL PRIORAT

Viu els camins de l’art rupestre al Priorat! Un dels elements del patrimoni més desconegut però més fascinants del Priorat són les mostres d’art prehistòric que s’hi amaguen. En un radi de 2km hi ha la major concentració de pintura prehistòrica de tot el país. Us hi esperem per descobrir què ens comuniquen les veus més antigues del nostre passat en un un bell entorn i amb una sorpresa refrescant al final del viatge!

🕖 Primer dissabte de mes a les 18h

Reserves

PROPOSTES_ESTIU_SIURANA_FAMILIA_CODOL

VISITA DINAMITZADA A SIURANA A LA POSTA DE SOL

Descobreix com era la vida dels sarraïns a l’últim reducte d’al-Andalús a Catalunya, comprèn com es van formar aquestes muntanyes espectaculars, coneix els missatges que impactaven als siuranencs de l’edat mitjana… i tot mentre la llum màgica de la posta de sol ens va submergint en una experiència única a mig camí del cel!

🕖 Divendres* i dissabtes a les 19h (*Divendres a partir del 16/07)

Reserves

VISITA A L’EXPOSICIÓ AGUSTÍ CENTELLES: TESTIMONI D’UNA GUERRA AL CASTELL DE VILA-SECA

L’exposició mostra una col·lecció de més de 100 fotografies d’un dels fotoperiodistes més destacats del país: Agustí Centelles. Positivades pel seu autor en la dècada dels setanta del segle passat, relaten la República i la Guerra Civil i reflecteixen el tarannà innovador d’aquest reporter de la imatge que va ser capaç de prendre el pols als esdeveniments del seu moment amb una gran intel·ligència visual i instint informatiu.

🕖 Dimecres i dissabtes a les 19h, diumenges a les 11h.

Reserves

VISITA EL JACIMENT IBÈRIC DEL CASTELLET DE BANYOLES, L’ESPAI ILERCAVÒNIA O CREA LA TEVA MOENDA IBÈRICA

Passeja per l’espectacular ciutat ibèrica d’Ilercavònia, la més gran del món ilercavó i un dels jaciments ibèrics més importants del país. Coneix el Tresor de Tivissa, un conjunt que representa un autèntic tresor de la cultura ibèrica, format per 17 peces de plata i de plata daurada.

Centre d’Interpretació ESPAI ILERCAVÒNIA 🕖 Dijous de 16:30 a 19h. Dissabte i diumenge de 10 a 13h

Visita al Jaciment 🕖 Dijous a les 19:30h (IMPRESCINDIBLE RESERVA PRÈVIA online o a l’espai ilercavònia abans de les 19h)

Taller de moneda 🕖 Dissabtes i diumenge a les 12h

PROPOSTA_ESTIU_FAMILIA_REUS_CODOL

RUTA REUS MODERNISME I 1900 i RUTA L’ESSÈNCIA DEL VERMUT

Us proposem dues visites diferents per gaudir del patrimoni de la ciutat d’una forma divertida i rigorosa. Descobrireu l’excel·lent patrimoni modernista de Domènech i Montaner i de Pere Caselles. Per altra part, amb la Ruta l’essència del vermut coneixerem els llocs emblemàtics que ens n’expliquen la història i tastarem el gust inconfusible del VERMUT DE REUS!

RUTA REUS MODERNISME I 1900 🕖 Divendres a les 11h (cast) i dissabte a les 11:30h (cat).

RUTA L’ESSÈNCIA DEL VERMUT 🕖 Diumenge a les 12h