Art, Ciència
El foc és un element que ens fascina i ens fa badar. Des de l’antigor ha estat present en multitud de festes i rituals. Però, especialment en els darrers temps i en el context de l’actual emergència climàtica, la notícia d’un incendi ens trasbalsa, ens alerta i ens recorda, més que mai, la seva força destructora.
L’activitat ens permet apropar-nos de forma didàctica al foc com a element natural tan necessari com perillós. De la mà dels objectes i obres d’art que configuraven l’exposició temporal produïda pel Museu Terra i per la Fundació Pau Costa, farem un recorregut per aquesta ambivalència. Amb el foc aliat, els humans hem posseït el poder de transformar la matèria: la ceràmica, el vidre, el ferro forjat i la cuina en són bons testimonis. Quan el foc es desferma, els incendis poden ser devastadors.
Coneixerem com han evolucionat en les darreres dècades fins a esdevenir els anomenats focs de sisena generació o del canvi climàtic. Què hi poden fer els bombers? Es poden controlar els incendis? Quina és la funció ecològica dels incendis? Hi ha focs bons? Aquestes són algunes de les preguntes que ens farem.
Històries, emocions i reflexions ens duran a plantejar-nos quina és la nostra responsabilitat en aquest futur immediat. I acabarem jugant amb foc, expressant tot allò que haurem viscut amb la creació d’una obra artística col·lectiva.
LINKS D’INTERÈS
Al web del Museu Terra podeu consultar més informació.
LA COMBINACIÓ PERFECTA!
Podeu combinar-ho amb altres activitats al Museu Terra.
COMPARTEIX!
Museu Terra
L’Espluga de Francolí (veure mapa)
2h aprox.
NIVELL
CM, CS, ESO, BAT, CF i EE
PREU
Consulteu aquí
TAMBÉ ET PODEN INTERESSAR LES ACTIVITATS PER A…